A legjobb aromaterápiás tippek az immunerősítéshez

Napjainkban az egészségmegőrzés és a betegség megelőzése szempontjából, legfontosabb az immunerősítés.

Az immunrendszer erősítés szempontjából a vitaminok mellett kiemelt szerepe van többek között a levegő fertőtlenítésének és a szaunának.

A légfertőtlenítésnek az egyik leghatékonyabb módszere az aromadiffuzor használata. A levegőbe juttatott illóolaj semlegesíti a teret, baktérium- és vírusölő, de ennél is sokkal többet tud energetizál és jó hangulatot is teremt. Erre ajánlom akár a Zen, az Ambiance Provancale, Immunarom vagy Eucaly mix illóolajkeverékeket amelyek 100%-ig tiszta és természetes, bevizsgált kemotípusú illóolajokból állnak. Gyerekszobába pedig a Fénylő csillagot.

Vitaminok szerepe

Influenza szezonban kifejezetten érdemes megemelni a vitaminbevitelt, méghozzá olyan gyümölcsökkel, melyeknek télen van szezonjuk. Azt kevesebben tudják, hogy a hidegen sajtolt növényi olajok is rendkívül gazdagok olyan értékes vitaminokban és antioxidánsokban, melyek kiemelt védelmet nyújtanak az immunrendszer számára.

Érdemes tehát beiktatni az étrendbe például a szezámolajat, mely antibakteriális hatású, vagy az argánfaolajat, mely gyulladáscsökkentő hatással, rendkívül magas  E-vitamin-, valamint antioxidáns-tartalommal bír. Jó megoldás, ha a szezonális gyümölcsökből smoothie-t készítesz, melyhez hozzáadsz egy evőkanál hidegen sajtolt olajat, és ezt rendszeresen fogyasztod.

A szauna hatása

A szaunát nem pusztán melegedésre használják, ugyanis annak csakugyan fontos szerepe van az immunrendszer védelmében. A szaunában töltendő 8-12 perc alatt a testhőmérséklet 38-38,5 °C-ra emelkedik, aminek hatására olyan, immunvédelmet segítő anyagok szabadulnak fel a szervezetben, melyek segítenek felvenni a harcot a fertőzésekkel szemben.  A módszer még hatékonyabb lesz, ha illóolajos támogatást kap. Használd az új Panarom szauna illoolaj keverékeket (Szépülő, Csendülő és Frissülő)

Masszázs

A masszázs nemcsak a lélekre és az izomzatra van jó hatással, de felgyorsítja a vérkeringést, javítja az agy vérellátását, segíti a szervezet méregtelenítését, és adott esetben a szervezet ellenálló képességét is javítja. Ehhez érdemes különféle immunerősítő masszázsolajakat használni, hiszen a természet nyújtotta leghatásosabb gyógyító erő az illóolajokban rejlik.

Ezért jó a masszázst 100%-ig természetes, bevizsgált illóolaj-tartalmú masszázsolajakkal végezni, amilyen felnőtteknek például a Balance masszázsolaj keverék. A Táltos paripa a Leo immunerősítő masszázsolaj ezekből elég pár csepp is elég, és gyerekeken is alkalmazható fél éves kortól. Érdemes a hát és a mellkas bőrébe bemasszírozni őket, hogy erősítsék az immunrendszert.

Az immunerősítés szempontjából a rendszeres és megfelelő intenzitású mozgás is fontos, heti egy-három alkalommal mindenképpen mozogj!

Jó egészséget Kívánok!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük